Ribcraft 5.3

rib5,3
Het Ribcraft 5.3 ontwerpcriteria was om een boot te produceren met een groter dek en meer laadruimte dan de bestaande Ribcraft 4.8 zonder het gemak te verliezen van het in en uit het water halen. Ze moest zeewaardig zijn, licht, sterk en een zachte romp, alle kenmerken die drie Ribcraft 4.8’s in staat stelde om een rondreis om Groot-Brittannië te maken in slechts tien dagen. De romp is ontworpen om een grotere lift bij lage snelheden te geven waardoor hij sneller in plané komt.

De Ribcraft 5.3 is de eerste Ribcraft romp volledig ontworpen met behulp van de nieuwste computer-aided design. De romp wordt direct gesneden uit het computer model, gebruik makend van computer gestuurde bewerkingscentra.

Het interieur
Ribcraft kan het interieur aanpassen aan elke commeriecele toepassing zoals, duiken, zeilen, veigligheid en redding. De Ribcraft 5.3 heeft een ruim dek dat uitermate is geschikt voor het bewaren van reddingsmateriaal zoals brancards en veiligheidsuitrustingen. Alle besturingskabels worden verwerkt onder het dek om te zorgen voor een overzichtelijke vrije werkruimte.