Ribcraft 5.85

Oorspronkelijk gelanceerd in de late jaren tachtig had de Ribcraft 5.85 al snel een speciale band commerciële gebruikers. Hoewel ze door de jaren heen gewijzigd en verfijnt is blijft ze trouw aan haar oorspronkelijke concept van zeewaardigheid, betrouwbaarheid en kracht.

Ribcraft 5.85
De 5.85 is een echte offshore Rib en is in staat de meest ruwe omstandigheden op zee aan te kunnen, haar hoge steile boeg, diepe V-romp en de volledige lengte sprayrails geven een uitzonderlijke stabiliteit bij ruw weer met behoud van de boog in alle situaties.

Prestaties
De Ribcraft 5.85´s superieure vaareigenschappen stelt haar in staat te worden aangedreven door motoren tot 150 pk, wat zorgt voor adembenemende prestaties. Voor normaal gebruik zal een motor tussen de 90pk en 115pk volstaan​​. Overleg met Vesters voor advies over het selecteren van de juiste motor voor uw applicatie.

Brandstof Systeem
De 5.85 is in staat lange afstand te varen. Haar brandstoftanks bevinden zich onder het dek, waardoor er meer ruimte is voor de console en is het zwaartepunt lager wat zorgt voor een betere besturing. Met behulp van roestvrijstale brandstoftanks is het mogelijk voor Ribcraft een indrukwekkende 40 liter brandstof aan boord mee te nemen, waardoor je langer op zee kunt blijven.

Het interieur
Ribcraft 5.85 heeft een groot dek met ruimte voor elke toepassing. De besturingskabels liggen benedendeks wat er voor zorgt dat je voldoende ruimte overhoud op het dek. Er is een scala aan accessoires verkrijgbaar, consoles, stoelen, voortstuwing en kracht opties, de boot kan dus worden aangepast aan de specifieke individuele behoeften, ongeacht de toepassing.